Miniony piątek w „Trójce” minął pod hasłem „Pieczonego Ziemniaka”. Cała szkoła zaangażowała się w realizację przygotowanych założeń, które przedstawili im opiekunowie samorządu uczniowskiego szkoły.
Klasy 0 – 3 wraz z wychowawczyniami przygotowywały: pieczątki, jeże, obrazy, kolorowanki. A w tle zawsze był ziemniak!
Klasy 4 – 7 wykazywały się kulinarnie, albowiem każda z nich przygotowywała smaczne potrawy. Były nimi sałatki: ziemniaczane, warzywne czy też smaczne puree.
Ponadto klasy czwarte rywalizowały ze sobą na sportowo. Toczyli ziemniaka, skakali w workach po ziemniakach, sadzili ziemniaki i wiele innych. Wygrali wszyscy, ponieważ założeniem była dobra zabawa!
Przy okazji takiego święta nie mogło zabraknąć chwil przy ognisku, uczniowie klas 7 i 8 upiekli ziemniaki oraz kiełbaski, a wszystko to przy przygotowanym palenisku z zachowaniem zasad bezpieczeństwa.
Ostatnią atrakcją minionego dnia stało się spotkanie klas 5 – 8 w Domu Kultury, na „Antyminie – profilaktyce z pasją”.
Karol Dąbrowski
Zdjęcia z „Dnia Ziemniaka” można obejrzeć w galerii.